Waarom rollenspel als feest?

LevendRollenspel

Bij rollenspel denken de meeste mensen vaak aan activiteiten in de slaapkamer, achter gesloten deuren. Het is echter ook een sterke opzet om een feest een groot succes te maken. Feesten bestaan vaak uit mensen uit een familie of een bedrijfsvloer. Het gevolg is dat de sociale rollen van deze mensen ook op het feest duidelijk aanwezig zijn. Er zijn bepaalde verwachtingen en er is een bepaalde rangorde onder de mensen.

Dat wil je op de feesten juist even loslaten. Je wilt een schone lei, waarbij alle mensen optimaal kunnen genieten van het feest en alles wat jij geregeld hebt. De makkelijkste manier om mensen uit een vaste rol te halen, is door deze mensen een andere rol te geven. Dat is waar rollenspel ideaal is. Kies een periode of een thema, en laat de mensen eventueel zelf uitzoeken wat ze willen zijn. Hierdoor ontstaat een compleet nieuwe situatie, wat vaak leidt tot hilarische momenten en een feest met een open karakter. Dat betekent dat de mensen even vergeten wie ze zijn, en welke functie ze hebben. Het gevolg is dat het direct leuker wordt.

Iedereen is een acteur

Alle mensen hebben een acteur of actrice in zich zitten. Dat hebben we al vanaf een jonge leeftijd. Een fantasie over een sprookje, een andere wereld, of de tijd van de ridders. We hebben ons allemaal weleens verkleed en gespeeld alsof we iemand anders waren en de wereld zouden veranderen. Op onze feesten maken we dit mogelijk. We hebben echter ook gemerkt dat het voor sommige mensen vreemd lijkt en daarom hebben we evenementen opgezet.

In feite is dit gewoon een duur woord voor een maandelijks feest. Dit wordt gehouden in Drachten of Leeuwarden en op de feesten laten we zien wat we aanbieden. De entree is gratis voor de mensen die verkleed zijn in het thema van het feest, dat aangegeven wordt wanneer je een aanmelding doet voor het feest. Het is een manier om ons visitekaartje breder op te zetten, want tijdens deze feesten staan we voor het eten, de muziek, en in de zaal zijn verschillende mensen aanwezig die aan het werk zijn. Herken je minstens 10 mensen die via ons aan het werk zijn en vul je de (historische) namen goed in op het formulier, dan krijg je 10% korting op een feest via ons!